ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим отримав 450 мільйонів на питну воду

Крим отримав 450 мільйонів на питну воду

Крим і Севастополь отримали 450 млн рублів на відновлення якості води в питних джерелах.

Крим і Севастополь отримали 450 млн рублів на відновлення якості води в питних джерелах. Про це повідомив сьогодні, 9 липня, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев на нараді в Севастополі.

"На реконструкцію майнового комплексу Центру гігієни і епідеміології в республіці Крим і Севастополі виділено 450 мільйонів рублів. Йде модернізація водоочисних і гідротехнічних споруд, підвищена їх антитерористична захищеність", - розповів Патрушев.

Він також повідомив про посилення контролю над дотриманням вимог до господарської діяльності у водоохоронних і прибережних захисних зонах, а також за цільовим використанням бюджетних коштів, виділених на будівництво, модернізацію та утримання об'єктів водопостачання та очисних споруд. Нагадаємо, сьогодні, 9 липня, до Криму прибув секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Він провів в Севастополі нараду, на якому, зокрема, заявив, що українська влада і українські націоналісти причетні до дестабілізації ситуації в включеному Криму, тому що не визнають так званий "референдум". Нагадаємо, на початку червня "прем'єр" Сергій Аксьонов ввів в Криму режим надзвичайної ситуації через посуху.

Раніше в Мінсільгоспі Криму повідомляли, що посуха загрожує посівам озимих і ярих зернових на більшій частині полів в Криму, в зв'язку з чим влада допустила введення режиму надзвичайної ситуації в деяких районах півострова.

Нагадаємо, після анексії Криму Україна в квітні 2014 року перекрила подачу води на півострів через Північно-Кримський канал, який забезпечував до 85% потреб Криму в прісній воді. На півострові склалася критична ситуація з водопостачанням окремих міст, а також з організацією зрошення і поливу на землях сільськогосподарського призначення.

 

 
Коментарі (0)