ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим почав красти більше води

Крим почав красти більше води

Крим продовжує несанкціонований забір води з Північно-Кримського каналу. За інформацією Держводагентства, днями обсяги «вкраденої» води збільшилися.

Крим збільшив несанкціонований забір води з Північно-Кримського каналу. Якщо минулого тижня він становив 13,8 куб. м/с, то станом на понеділок - 18,7 куб. м/с. – зазначають у прес-службі Державного агентства з водних ресурсів.

«Станом на 28 квітня з Північно-Кримського каналу на території Криму через перегороджуюче спорудження №2 здійснюється несанкціонований забір води, витратою 11,1 куб. м/с, і через перегороджуюче спорудження №3 - 7,6 куб. м/с», - наголошується у повідомленні.

Окрім того, додається, що Управління Північно-Кримського каналу досі не отримало конкретних пропозицій щодо укладення договірних відносин водопостачання Криму.

«Залишаються невирішеними питання з оформлення договірних відносин для забезпечення водними ресурсами потреб Криму на питне водопостачання і зрошування сільськогосподарських культур, а також для погашення заборгованості водокористувачів Криму 2013 в обсязі 1,7 млн грн перед Управлінням Північно-Кримського каналу» - зауважують у повідомленні.

Загалом, за інформацією Держводагентства, Північно-Кримський канал працює в експлуатаційному режимі. Витрата води в голові каналу становить 82 куб. м/с.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за словами українських посадовців, водопостачання Криму зірване через непрофесійність самопроголошеної влади півострова: частина споруд Північно-Кримського каналу були захоплені, але загарбники не змогли їх експлуатувати.

 
Коментарі (0)