ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим ризикує «втратити» основну прісноводну артерію

Крим ризикує «втратити» основну прісноводну артерію

Крим може залишитись без Північно-Кримського каналу – єдиної артерії, яка постачає прісну воду на півострів. Якщо канал вийде з ладу, відновити його буде неможливо

Північно-Кримський канал може вийти з ладу через відсутність в ньому води. Відтак, якщо протягом одного-двох років не використовувати канал – відновленню він підлягати вже не буде. Про це сказав учасник будівництва Північно-Кримського каналу Микола Карнаух, передає «е-Крим».

За словами експерта, через припинення подачі води з Дніпра, канал взагалі може не запрацювати.

«Зараз канал пропадає. Відновити його буде дуже складно, якщо взагалі можливо. Якщо він не використовується, то виходить з експлуатації. Так, за 50 років канал теж зносився, але після припинення подачі дніпровської води він може взагалі більше не заробити належним чином», - зауважив пан Карнаух.

Крім цього, він також наголосив, що дренажні та зрошувальні системи каналу повинні використовуватись в будь якому випадку, адже будувались вони роками.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в окупованому Криму не вистачає води для зрошування земель. На півострові є вода лише для питного водопостачання.

 
Коментарі (0)