ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим вже не отримає українську воду

Крим вже не отримає українську воду

Колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов вважає, що навіть при політичному рішенні української влади відновити водопостачання Криму до його деокупації, українське суспільство не дозволить це зробити.

 

Колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов вважає, що навіть при політичному рішенні української влади відновити водопостачання Криму до його деокупації, українське суспільство не дозволить це зробити.

На його думку, вода для Криму – це єдиний спосіб тиску України на Росію.

«У нас єдиний є кран – водний. Ми його закрили, це єдиний наш важіль, єдиний реальний важіль тиску України – це вода в Крим. Якщо будуть якісь реальні речі (спроби відновити подачу води в Крим), а це не можна зробити одним помахом, тому що потрібно відкрити дамбу, фізично перекрита вода, потрібно провести роботи. Росія повинна цю воду прийняти. Весь канал зруйнований, потрібно робити його модернізацію, або прокинути трубу. Це роботи, які не робляться за один день. І коли до цього піде, це буде дуже видно, помітно. І рішення хтось має ухвалити», – зазначив Сенцов.

При цьому він упевнений, що навіть при ухваленні рішення щодо відновлення водопостачання півострова, активісти не дадуть це зробити.

«Тисяча активістів піде, просто в цей канал стануть фізично, і ніяка вода нікуди не піде. В цьому можете ви не сумніватися. Можуть йти розмови, хтось може на ці теми гратися. Але, навіть якщо хтось захоче ухвалити це рішення, у нас настільки сильне, як і раніше, активне громадянське суспільство, активні хлопці та дівчата, які поїдуть туди, просто в цей канал стануть, поставлять туди намети, житимуть там, і нікуди вода не піде», – запевняє Сенцов.

Перед курортним сезоном графіки подачі води в Криму істотно пом’якшили, а аномальні дощі в червні та липні дали відчутний приплив у кримські водосховища. За оцінками російської влади Криму, запасів води у водосховищах вистачить Криму на 1-2 роки. Водночас кліматологи попереджають про те, що Крим не вийшов із затяжного посушливого періоду, отже криза може загостритися знову.

Водночас влада Криму оголосила про плани щодо будівництва нових водосховищ на півострові. На їхню думку, це допоможе зберігати значні обсяги води, в тому числі, отримані в результаті рясних опадів.

 

 

 
Коментарі (0)