ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКрим заплатить за розробку своєї частини Керченського мосту

Крим заплатить за розробку своєї частини Керченського мосту

РФ і Крим розділять витрати на розробку проекту будівництва мосту через Керченську протоку. Так звана влада Криму вкладе близько 30 млрд рублів в будівництво своєї частини споруди.

Проект будівництва мостового переходу через Керченську протоку може бути розділений між двома замовниками: Росавтодором і самопроголошеним урядом Криму. У цьому випадку кожна із сторін заплатить за будівництво тієї частині мосту, яка розташована на їх території. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

«Тепер з'явилася інформація, що замовником за проектами підходів до Керченського мосту з боку Тамані і самому мосту буде виступати Росавтодор. А замовником за проектом підходів до мосту з боку Криму буде виступати самопроголошений кримський уряд», - сказав один з джерел галузі. Інше джерело, близьке до Мінтрансу Росії, підтвердив це, додавши, що реалізація проекту також може бути доручена різним компаніям. «У будь-якому випадку це будуть два різних проекти», - пояснив він.
 
«Враховуючи, що за останніми розрахунками весь мостовий перехід буде коштувати 250 мільярдів рублів, то реалізація підходів з боку Криму будуть коштувати приблизно 30 млрд рублів», - розповів співрозмовник видання. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Росії назвали дату закінчення будівництва Керченського мосту, який з'єднав би анексований півострів і РФ. В уряді Росії зазначили, що споруду планують повністю реалізувати наприкінці 2018 року.
 
Коментарі (0)