ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКримчан запевняють у водній незалежності

Кримчан запевняють у водній незалежності

Криму і Севастополю не знадобляться поставки води по Північно-Кримському каналу з України, якщо півострів буде використовувати всі можливі джерела прісної води.

При використанні всіх можливих джерел прісної води Криму і Севастополю не знадобляться поставки по Північно-Кримському каналу з України. Про це журналістам заявив заступник директора департаменту державного регулювання тарифів, інфраструктурних реформ та енергоефективності Міністерства економічного розвитку РФ Дмитро Вахруков, передають «Новини Криму».

«Наскільки я розумію, при відмові від культивування в Криму рису півострову власної води вистачає. Тому що основна витрата води, яка йшла по Північно-Кримському каналу, вона припадала на зрошення рисових полів», - сказав пан Вахруков.
 
За його інформацією, триває розконсервація артезіанських свердловин, йде пошук нових підземних джерел, «весь комплекс заходів дозволить посилити незалежність Криму і Севастополя в питанні водозабезпечення». При цьому він зазначив, що тягнути водоводи з території Краснодарського краю через Керченську протоку «абсолютно недоцільно».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Крим сподівається до 2017 року повністю позбутися енергетичної залежності від України. Тамтешні чиновники переконують, що цьому сприятиме ряд заходів, які проведуть в рамках федеральної цільової програми.
 
Коментарі (0)