ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКримчани боряться з тотальним засміченням вулиць

Кримчани боряться з тотальним засміченням вулиць

На прибирання сміття та ліквідацію стихійних звалищ в Сімферополі кинуто всі сили комунальних служб міста.

На прибирання сміття та ліквідацію стихійних звалищ в Сімферополі кинуто всі сили комунальних служб міста.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Сімферопольської міськради.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства Сімферопольської міської ради Анатолія Рогова тільки за вчорашній день в Сімферополі вивезено близько 3,5 тис. куб. м сміття.

«Щодня в місті вивозиться від 3,5 до 4 тис. куб. м сміття, при денній нормі до 3 тис.. З 10 машин підприємства «Раф+», що займається прибиранням міста, 8 вийшло з ладу. Для наведення порядку в кримській столиці задіяні всі ресурси: крім підприємства «Раф+», додатково залучаються працівники ЖЕО, допомагають технікою приватні будівельні компанії», - повідомив начальник управління ЖКГ.

При цьому він підкреслив, що з 25 тис. власників приватних домоволодінь у кримській столиці тільки 10% уклало договори на вивезення сміття.

«Не дивлячись на те, що щомісячний платіж за вивезення твердих побутових відходів в місті становить близько 6 грн, не всі жителі приватного сектора хочуть йти цивілізованим шляхом. Більшість віддає перевагу викидати пакети, набиті сміттям просто на вулицю, вивантажувати тачками, машинами, самоскидами поруч зі сміттєвими контейнерами не тільки побутові відходи, а й будівельні матеріали, гілки дерев, уламки меблів», - зазначив Анатолій Рогов і закликав жителів приватного сектора почати активно укладати договори на вивіз ТПВ.

Він також додав, що зараз співробітники комунальних служб міста закінчують ліквідацію стихійного звалища по вул. Садовій, потім вони підійдуть до очищення вулиць 51 армії, Училищної, Червоноармійській.

 
Коментарі (0)