ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКримчани будуть отримувати воду за графіком

Кримчани будуть отримувати воду за графіком

У зв'язку з критичною ситуацією з водопостачанням у Севастополі, у місті запроваджується графік подачі води населенню. Подача води буде проводитися з 5:30 до 10:00 і з 17:00 до 23:00. На вихідних подача води буде здійснюватися без обмежень.

У Севастополі у зв'язку з критичною ситуацією, викликаною дефіцитом водних ресурсів, запроваджується графік подачі води населенню. Про це йдеться у зверненні губернатора Севастополя Сергія Меняйло до населенню міста.

«Як ви знаєте, основним джерелом водопостачання міста Севастополя є Чорноріченське водосховище, поповнення якого здійснюється в основному за рахунок весняного танення снігів у горах і дощів. Останні три роки були малосніжними, паводки на гірських річках, що впадають у водосховище, були незначними. 2012 рік був посушливим за останнє десятиліття. Це призвело до того, що ще на початку 2013 року об'єм води у водосховищі був мінімальним. Подібні ситуації виникали і в минулому. Досить згадати 1984 та 1994 роки, коли Чорноріченське водосховище практично пересихало, та забирання води з нього припинявся. Вода подавалася споживачам по два-три години на добу», - розповів губернатор.
 
Для вирішення проблеми водопостачання Севастополя передбачається побудувати водосховище на річці Коккозка.
 
«Були надії, природно, і на осінні дощі, але вони не дали бажаного результату. Прихід води в Чорноріченське водосховище в кінці вересня - жовтні був незначним і забезпечив водопостачання міста додатково протягом 15-17 днів. Найближчий прогноз погоди також не обіцяє істотних опадів», - констатував пан Меняйло.
 
В цілях економії подача води буде здійснюватись з 5.30 до 10.00 і з 17.00 до 23.00. Поки це торкнеться жителів проспектів Перемоги, Жовтневої революції, Генерала Острякова, вулиць Генерала Мельника, Хрустальова, Вакуленчука, Меньшикова, Шевченка, Марінеско, Фадєєва, Сімферопольської, Голубця та прилеглих до них вулиць. В подальшому цей перелік, можливо, буде розширено на центральну частину міста, Інкерман, Балаклаву та Північну сторону.
 
У вихідні та святкові дні подача води буде здійснюватися без обмежень. Життєво важливі соціально значущі об'єкти будуть забезпечуватися водою в звичайному режимі без обмежень.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», для безперебійного забезпечення Севастополя водою в селі Соколине (Бахчисарайський район) до 2017 року буде побудовано накопичувальне водосховище об'ємом 16 млн кубометрів.
 
Коментарі (0)