ГоловнаВибір редакціїЖитлоКримчани масово обмінюють свої квартири на київські

Кримчани масово обмінюють свої квартири на київські

Мешканці анексованого півострова, які втратили роботу, чи не хочуть російського громадянства масово їдуть у Київ. Заради квартири у столиці вони обмінюють кримські новобудови на «хрущовки».

Кримчани охоче міняють будинки біля моря на квартири у Києві. Про це розповіла київський брокер Оксана Куриленко, передає Gazeta.ua 

«В інтернеті щодня з'являється до сотні оголошень про продаж та обмін будинків і квартир у Криму, - говорить пані Куриленко. - Багато переселенців із Криму направляються до Києва. Деякі пропонують обміняти нову 3-кімнатну квартиру на 2-кімнатку у «хрущовці» чи панельці, навіть готові доплатити 15-20 тисяч». За словами ріелтора, серед біженців попит на невелике житло – 30-40 квадратів.

«Подекуди столичні ціни «кусаються», тому цікавляться квартирами в Ірпіні, Боярці, Броварах, Вишневому, Крюківщині, - каже брокер. – Тут зараз можна купити однокімнатку за 35-40 тисяч доларів, двокімнатну – за 45 тисяч, трикімнатку – від 50 тисяч». З Криму переїжджають ті, хто втратив роботу на півострові, а також ті, хто не хоче брати російське громадянство.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», біженцям із зони АТО побоюються здавати житло - хвилюються, що вони отримають офіційний статус біженців і не будуть платити за оренду. Крім того, знімати житло в мирних містах навколо зони проведення бойових дій стало дорожче в два рази.
 
Коментарі (0)