ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКримчани нарощують борги за воду

Кримчани нарощують борги за воду

Борги кримчан за воду - зростають. Вони підвищилися приблизно на третину, у порівнянні з минулим роком. У «Воді Криму» вважають, що проблема в українських банках, які масово припиняють роботу на півострові.

У Криму знизився рівень оплати послуг водопостачання та водовідведення. Він впав приблизно на 35% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляють у прес-службі компанії «Вода Криму», передає ІА «Е-Крим».

«У тому числі у травні борги перед компанією зросли на 6 мільйонів гривень. Це пов'язано з тим, що на початку місяця в Криму зупинили роботу українські банки, які брали більшу частину платежів», - йдеться в повідомленні. 

Зараз вирішується проблема жителів півострова з оплатою платежів. Їх планують приймати у відділеннях російських банків. При цьому, незважаючи на те, що тариф був встановлений у гривні, підприємство приймає оплату за послуги водопостачання та водовідведення у гривні і рублях за відповідним курсом.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вчора представник Держводагентства Вячеслав Розгон заявив, що вода в Крим надходить, але кримчани самі не хочуть її «розганяти» по півострову через відсутність грошей на електрику для насосів. Нагадаємо, раніше Держводагенство публікувало інформацію, що вода Північно-Кримського каналу не йде в Крим. Влада півострова так і не переуклала договори на водопостачання з материка. Зараз канал функціонує для споживачів Херсонської області.
 
Коментарі (0)