ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКримчани поплатяться за несплату податків на житло

Кримчани поплатяться за несплату податків на житло

Жителів Криму, які здають житло і ухилятися від сплати податків на оренду, будуть штрафувати. Порушникам доведеться заплатити за недотримання правил п'ятикратний розмір фіксованої ставки податку.

Кримчан, які будуть надавати послуги проживання без отримання дозволу, обіцяють штрафувати. Зокрема, про санкції вже заговорили в Ялті. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Ялтинської міської ради.

«Мова йде про громадян, які надають приміщення для тимчасового розміщення та проживання фізичних осіб з обмеженою кількістю місць (не більше 30), і не надають додаткові послуги (організація харчування, екскурсійне та транспортне обслуговування, інші послуги), а також не здають в оренду належні їм об'єкти нерухомості під офіси чи магазини», - йдеться в повідомленні.
 
У міськраді пояснили, скільки доведеться платити кримчанам за недотримання правил. У разі здачі житла без сплати податку до порушників будуть застосовуватися штрафні санкції у п'ятикратному розмірі фіксованої ставки податку.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 30 квітня жителів Криму, які є орендодавцями житла, змусили платити податок. Тоді самопроголошена Державний рада Криму ввела для жителів регіону, які здають приватну нерухомість в оренду туристам, податок за базовими ставками 12 і 20 рублів в місяць за 1 кв. м площі.
 
До речі, жителі Сімферополя будуть платити за здачу житла більше за інших кримчан. До 1 січня в Сімферополі будуть діяти два підвищуючого коефіцієнту до ставки податку на доходи фізичних осіб. Коефіцієнт 1,4 застосовується до першої зони Сімферополя, до якої віднесено близько 100 центральних та магістральних вулиць міста.
 
Коментарі (0)