ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКримчани ризикують впасти у темряву

Кримчани ризикують впасти у темряву

Півострів може залишилися без електроенергії через борги її споживачів. Світло в будинки кримчан постачає компанія «Укрінтеренерго». Підприємство має право обмежити обсяги постачання електроенергії до рівня фактичної оплати.

Мільйонні борги за електрику погрожують залишити мешканців Севастополя восени без електропостачання. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Севастопольенерго».

За наданою інформацією, загальний борг за спожиту електроенергію станом на 11 липня перед енергопостачальним підприємством перевищив 240 млн рублів (ред. – приблизно 81 млн грн).
 
«Основними боржниками є об’єкти ЖКГ та бюджетні підприємства. Найбільший обсяг заборгованості припадає на житлово-комунальні підприємства: загальна сума становить - 85,2 мільйони рублів», – йдеться у повідомленні.
 
Зокрема, найбільшими боржниками є: «Севміськводоканал» – заборгованість у 29,9 млн руб, «Севелектроавтотранс» - 22, 4 млн руб, «Жилсервіс» -15 - 7,8 млн руб.
 
«Наразі вже введені обмеження з постачання електроенергії для «Севелектроавтотранс». Попередження вручені 13-ти найбільш великим боржникам. Сформована заборгованість може погано позначитися на подальшому постачанні електроенергії до Севастополя і підготовки до осінньо-зимового періоду», - йдеться в повідомленні підприємства.
 
У компанії також нагадали, що з 1 червня 2014 електроенергію для Криму і Севастополя поставляє державне підприємство «Укрінтеренерго» на договірній основі. Договором передбачені обмеження обсягів постачання електроенергії до рівня фактичної оплати.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на ремонт кримських доріг в цьому році планують залучити близько 200 млн грн з федерального бюджету.
 
Коментарі (0)