ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКримські субсидії зросли у 2,5 рази

Кримські субсидії зросли у 2,5 рази

Наразі середній розмір субсидії на тверде паливо на одну сім'ю становить 1,017 тис. грн, торік розмір субсидії становив 401 грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Раді Міністрів АР Крим.

Субсидії на житлово-комунальні послуги отримує 18,4 тис. сімей, або 2,4% сімей, що проживають в Криму.

З початку поточного року субсидії населенню на житлово-комунальні послуги нараховано на суму майже 24 млн грн. Це в 1,5 раза більше, ніж за аналогічний період 2011 року. «Для поліпшення соціального становища малозабезпечених громадян поетапно спрощується механізм отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, твердого палива, скрапленого газу для сімей, які цього потребують», - зазначила перший заступник міністра соціальної політики АРК Ірина Кручек.

Субсидії на придбання скрапленого газу та твердого палива призначено 8,98 тис. сімей на суму понад 9 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшення склало 4,7 млн грн, у зв'язку з підвищенням у цьому році норм споживання на одне домогосподарство та вартості 1 тонни твердого палива.

Зокрема, в поточному році норма збільшена з 1,6 тонни вугілля до 2 тонн на одне домоволодіння на рік. Вартість 1 тонни вугілля збільшена з 717 грн до 950 грн. Також збільшена натуральна норма забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, виходячи з розрахунку: два балони на рік, якщо склад сім'ї 1-2 людини, три балони - на 3-4 людини, чотири балони - на 5 і більше громадян. Раніше незалежно від складу сім'ї норма забезпечення становила 1 балон.

 
Коментарі (0)