ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКримська влада зацікавилася будівництвом на Полікуровському пагорбі

Кримська влада зацікавилася будівництвом на Полікуровському пагорбі

Голова Ради міністрів АР Крим Анатолій Могильов доручив профільним відомствам перевірити законність будівництва у Ялті на Полікуровському пагорбі.

Таке доручення глава виконавчої влади Криму дав учора на апаратній нараді, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Ради міністрів АР Крим.

Анатолій Могильов підкреслив, що питання про будівництво в Ялті в обов'язковому порядку повинне обговорюватися з громадою. «Ялта давно переобтяжена забудовою. Непродуманий підхід призводить до конфліктних ситуацій. Я глибоко переконаний, що подібні питання однозначно необхідно обговорювати з громадськістю. Думка громади має бути первинною», - переконаний Голова Ради міністрів.

Анатолій Могильов також підкреслив, що вважає неприпустимими дії співробітників охоронної фірми, які вступили у конфлікт із ялтинцями, які протестували проти будівництва на Полікуровському пагорбі. «Ситуація з рукоприкладством абсолютно неприпустима. Винні мають понести покарання за всією суворістю закону», - заявив Анатолій Могильов.

Також глава виконавчої влади Криму направив звернення в республіканську прокуратуру. «Необхідно перевірити законність процедури передачі в оренду земельної ділянки під будівництво», - повідомив Голова Ради міністрів Криму.

За підсумками перевірки профільних відомств міській владі Ялти необхідно провести переговори з орендарями земельної ділянки на Полікуровському пагорбі. «Якщо профільні служби з'ясують, що рішення про будівництво було законним, влада Ялти повинні запропонувати інвестору альтернативний майданчик під забудову і в обов'язковому порядку обговорити це питання з громадою, щоб не допускати конфліктних ситуацій в майбутньому», - резюмував Анатолій Могильов.

Нагадаємо, вже довгий час у Ялті люди протестують проти будівництва готелю на Полікуровському пагорбі. Минулого тижня протести завершились бійкою, ялтинці почали звинувачувати владу у бездіяльності.

 
Коментарі (0)