ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКриму обіцяють газ з проблемного «Південного потоку»

Криму обіцяють газ з проблемного «Південного потоку»

У Росії розглядають варіант газопостачання Криму через додаткове відгалуження «Південного потоку». Влада РФ обіцяє реалізувати проект газопроводу протягом двох років.

Влада Росії має намір побудувати відгалуження від «Південного потоку» для постачання Криму. Сам газопровід можуть побудувати за рахунок «Газпрому» протягом двох років, повідомив Міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв, передає РИА Новости.

«У даних Міненерго передбачається прокладення труби. Це можливо протягом двох років, але абсолютно очевидно не в 2014 році, тому що це рік, пов'язаний з проектуванням, але труба буде від «Південного потоку». Газопровід піде за старим напрямком, але буде відгалуження. Газопровід високого тиску може бути побудовано за рахунок коштів «Газпрому»», - сказав пан Савельєв. 

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у ЄС заявили, що будівництво газопроводу «Південний потік» частково призупинено через кризу в Україні. Реалізація проекту буде залежати від повернення Росії в правове поле. Однак, РФ має твердий намір провести газопровід. Росія готова прокладати «Південний потік» в обхід країн-членів ЄС і піти на найневигідніші для країни заходи - повністю взяти на себе фінансування будівництва.
 
Коментарі (2)
Михаил2
17 Червня 2014 p. 10:42
Это прекрасно. Куда же еще бабки девать? Не регионы же развивать, ей-богу.
Олена2
17 Червня 2014 p. 10:46
может будет построен, это еще не о чем не говорит. языком молоть не мешки ворочать))