ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКриму знову загрожують водні проблеми

Криму знову загрожують водні проблеми

Україна планує почати будівництво дамби, яка б перекрила доступ Криму до води з Північно-Кримського каналу. Україна зараз не може повністю обмежити водопостачання півострова - деякі відвідні канали необхідні херсонським аграріям.

Доступ дніпровської води в Крим по Північно-кримському каналу буде повністю перекрито у зв'язку з будівництвом дамби, яке запланували на вересень. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник, передають «Новини Криму».

На реконструкцію системи водопостачання Старого Криму планується витратити 50 млн грн.

«Ми працюємо над тим, щоб повністю заблокувати подачу води в Крим. Для цього необхідно побудувати перегородку на кордоні з Кримом приблизною вартістю в 50 млн грн. Почнемо будівництво після того, як Північно-кримський канал завершить свій цикл восени», - сказав пан Мохник.
 
За словами Міністра, в Крим вода зараз не надходить, але повністю її перекрити не можна, так як від цього постраждає Херсонська область.
 
«У нас дві перегородки на Північно-Кримському каналі: одна в Херсонській області, інша-в Криму. Могли б зупинити воду на Херсонської перегородці, однак там є відвідні канали, які необхідні херсонським аграріям, тому ми були змушені подавати туди воду, частина якої перекачували в Крим, - поскаржився пан Мохник. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», представник Держагенства водних ресурсів В'ячеслав Розгон заявив, що вода в Крим надходить, але кримчани самі не хочуть її «розганяти» по півострову через відсутність грошей на електрику для насосів.
 
Коментарі (0)