ГоловнаКоментаріГазопостачанняКум Путіна тішиться українській енергозалежності

Кум Путіна тішиться українській енергозалежності

Віктор Медведчук упевнений, що Україні не вдасться обійтися без поставок російського газу. Також, країна не вирішить проблеми з вугіллям без РФ, «ДНР» і «ЛНР», і київська влада вже усвідомила це.

Вітчизняні прихильники розробки родовищ сланцевого газу під приводом забезпечення енергонезалежності України від Росії вже не раз пропонували абсолютно фантастичні проекти. Однак, нова українська влада усвідомила, що альтернативи поставкам російського газу немає. Крім того, країні не вдасться вирішити проблеми з браком вугілля без Росії, «ДНР» і «ЛНР». Про це у своєму блозі на сайті громадського руху «Український вибір» пише його лідер Віктор Медведчук, який приходиться кумом Президенту Російської Федерації.

За словами політика, в результаті нова українська влада усвідомила, що альтернативи поставкам російського газу немає. «Під тиском ЄС, і особливо канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка заявила про те, що реверсні поставки будуть припинені, якщо Київ не  домовиться з Москвою, в кінці жовтня в Брюсселі Україна, РФ і Євросоюз підписали угоду, що передбачає постачання блакитного палива в нашу країну до березня 2015 року. Це дає надію на те, що в опалювальний сезон Україна буде з газом», - зазначив він.

Пан Медведчук упевнений, що схожа ситуація складається і з вугіллям. «Вже зрозуміло, що альтернативи його постачань з Росії, «ДНР», «ЛНР» немає», - підкреслив він.

Крім того, Віктор Медведчук зазначив, що російська сторона готова піти назустріч у цьому питанні. «Ніяких бар'єрів на постачання вугілля з Росії в Україну немає. Співпраця російських вугільних компаній з українськими партнерами ніколи не припинялося, поставки тривають відповідно до досягнутих домовленостей», - заявили в Міненерго РФ», - додав пан Медведчук.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в кінці жовтня канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Євросоюз припинить реверсні поставки газу в Україну, якщо Київ найближчим часом не домовиться з Москвою про відновлення поставок від російського «Газпрому».
 
Коментарі (0)