ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина дає «газові» обіцянки Україні

Словаччина дає «газові» обіцянки Україні

Словацька Республіка обіцяє виконати свої «газові» зобов'язання перед Україною щодо реверсу, незважаючи на зниження поставок російського палива на 50%.

Словаччина виконуватиме всі зобов'язання перед Україною щодо реверсу газу. Про це у своєму Твіттері повідомив прес-секретар Президента Петра Порошенка Святослав Цеголко

«Незважаючи на зниження поставок російського газу на 50%, Словаччина виконуватиме всі зобов'язання перед Україною щодо реверсу», - зазначив він, говорячи про результати зустрічі пана Порошенка з Прем'єром Словаччини.
 
Зазначимо, 15-16 листопада український гарант проводить зустрічі з Президентами «Вишеградської четвірки».

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», російський уряд опрацьовує варіанти дій на випадок введення обмежень на експорт газу і нафти. Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв визнав, що зниження цін на енергоносії може серйозно відбитися на пересічних громадянах і компаніях. При цьому, на його думку, російський бюджет серйозно не постраждає, так як зниження цін балансується курсом рубля.

«Я вірю в людей і в життєву мудрість. Я не думаю, що санкції проти Росії посиляться, але ми передбачили таку можливість у деяких наших прогнозах. Ми опрацьовуємо сценарій можливого обмеження експорту російського газу і нафти», - сказав пан Улюкаєв.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що на сьогодні бюджетних грошей на закупівлю вугілля в Росії українська влада не виділяє, але окремі приватні компанії почали купувати там вугілля.
 
Коментарі (0)