ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЄС пригрозив Україні зупинити реверс газу

ЄС пригрозив Україні зупинити реверс газу

Якщо Україна та Росія не домовляться щодо поставок газу, ЄС не буде здійснювати реверс палива в Україну, адже не збирається ризикувати проходженням опалювального сезону заради Києва.

Євросоюз припинить реверсні поставки газу в Україну, якщо Київ найближчим часом не домовиться з Москвою про відновлення поставок від російського «Газпрому». Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, пише Українська енергетика.

Вона висловила занепокоєння з приводу того, що транзит російського газу до Європи через Україну може бути під загрозою, якщо у Москви та Києва не вийде домовитися. У такому разі країни-члени ЄС більше не зможуть здійснювати реверс, оскільки самі потребуватимуть запасів газу.
 
«Якщо Європа сама має страждати через те, що між Росією та Україною не досягнено домовленості, то Україна залишиться без реверсу - оскільки тоді цей газ буде необхідний самій Європі», - заявила пані Меркель.
 
Раніше канцлер ФРН закликала Євросоюз допомогти Україні з оплатою поставок російського газу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», переговори представників України, Російської Федерації та Євросоюзу в Брюсселі (Бельгія) з газового питання призначено на 29 жовтня на 18:30 за київським часом (17:30 - за брюссельським).
 
Коментарі (0)