ГоловнаНовини ЖКГМіські проектиЛічильники тепла, реклама у метро та боротьба з циганами: дайджест петицій до КМДА

Лічильники тепла, реклама у метро та боротьба з циганами: дайджест петицій до КМДА

Найпопулярнішими петиціями до КМДА минулого тижня була вимога розробки методики для встановлення індивідуальних лічильників тепла у квартирах з вертикальним розведенням опалення, підняття пільгового споживання електроенергії зі 100 КВт до 150 КВт та оснащ

Щотижневий дайджест петицій до Київради за темпами набрання популярності цього тижня виглядає наступним чином:

Індивідуальні лічильники тепла для вертикальних систем опалення

Літо-саме та пора, коли слід задуматись про зимовий період та майбутні рахунки за опалення. Тому не дивно, що найпопулярнішою петицією до КМДА стала вимога розробити методику встановлення квартирних лічильників тепла у системах з вертикальним розведенням. Як відомо, влада відмовляється давати дозволи на встановлення лічильників в таких системах, оскільки різниця між температурою вхідного та вихідного теплоносія не перевищує 3 градусів, що, на думку інженерів буде створювати значні похибки при визначенні спожитої теплової енергії.  

квартирний лічильник тепла

Автор петиції, Юрій Костенко, пропонує використовувати європейську практику, коли на одну батарею квартири встановлюється лічильник, при цьому на всі батареї встановлюється пристрої-розподільники обліку теплової енергії. Таким чином, лічильник акумулює дані розподільників і відбувається розрахунок споживання. 

Суть петиції полягає у вимозі розробити, погодити та затвердити методику проектування установки лічильників квартирного обліку тепла для тих квартир, в яких існує вертикальна однотрубна система розведення опалення. Дана методика повинна стати обов'язковою для узгодження комунальними службами проектів установки лічильників, за умови її дотримання.

Петиція набрала майже 6 тис голосів. «УК» приєднується до автора і додає, що заборона встановлення індивідуальних лічильників, а також відключення від теплових мереж є порушенням прав українців.

Збільшення пільгового обсягу спожитої електроенергії зі 100 КВт до 150 КВт на місяць

Валерія Шишкова обурена підняттям тарифів, так само, як і більшість українців. Але пропонує вона не економити електроенергію, а навпаки, отримати додатковий обсяг пільгової електроенергії. Мотивує свої вимоги так: 

В даний час, коли тарифи збільшено в 2-3рази, а пенсії та заробітні плати не збільшились, а навпаки зменшились - не потрібно зменшувати мін. граничні розміри зі 150 до 100кВт!!!!

В кожній оселі, коли немає горячого водопостачання всі користуються бойлерами. Коли немає тепла - обігрівачами! Це призводить до збільшення використаних кВт не з вини споживачів, а з вини постачальників! Але ніхто не робить перерахунків по спожитим кВт, ще й ми повинні сплачувати подвійний тариф за газ !!!

Велике прохання розглянути питання по поверненню старих граничних розмірів по сплаті за спожиті кВт, та врегулювати питання компенсації в ситуаціях, коли відключається тепло та горяча вода. Наприклад, 50 кВт. в місяць. Якщо відсутнє горяче водопостачання 15 днів, то 25кВт.

За петицію проголосувало 5200 осіб.

Встановлення захисних конструкцій на зупинках громадського транспорту

Третє місце посіла петиція від Арсенія Пушкаренка, який підняв досить болючу тему, а саме – захисту громадян на зупинках громадського транспорту від автомобілів, які можуть випадково або навмисно виїхати на зупинку і травмувати людей, що очікують транспорт.

Арсеній Михайлович вважає, що загибель людей на зупинках громадського транспорту – не лише проста випадковість. Значну роль тут відіграє безвідповідальність органів влади, які відповідають за об’єкти дорожньої інфраструктури.

З огляду на це, автор пропонує встановлювати на зупинках боларди або бетонні блоки, які б завадили водіям вилітати на зупинку та травмувати громадян.

Під петицією поставили підпис 5274 киянина, і сподіваємось, цим питанням займуться у КМДА.

Також популярними цього тижня були такі петиції:

 

Виселити, прибрати циган з Березняків, з Києва

Зупинити свавілля "КиївГазЕнерджи" та ПАТ "Київгаз"

Заборонити будь яке капітальне будівництво на Михайлівській площі. Зупинити вивчення, розробку документації та проектні роботи щодо будівництва підземного паркінгу на Михайлівській площі

Заборонити остіклення балконів

Прибрати рекламу з вікон у вагонах поїздів метрополітену

 

Решту найпопулярніших петицій можна переглянути та проголосувати на сайті петицій КМДА

 
Коментарі (0)