ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЛічильники вимагають додаткових витрат

Лічильники вимагають додаткових витрат

Абонентів водоканалу перевірять на точність. Однак цю перевірку здійснynь за рахунок самих споживачів.

Тариф на воду не підвищать, але перевірку лічильника доведеться сплатити. Обов'язкова перевірка водомірів стала приводом для масових збурень жителів Феодосії. Про це пише «Сегодня».

За словами місцевих жителів, всі отримали повідомлення від міськводоканалу, що необхідно перевірити лічильник на точність. Знявши водоміри люди віднесли їх фахівцям водоканалу, і тільки там дізналися, що послуги перевірки платні - майже 50 гривень. 
 
У Феодосійській міськраді запевнили, що вже врахували претензії городян. І обіцяють: нарахування під час відсутності водоміра будуть виходити з середньої кількості води, спожитої за останні три місяці. Але довго користуватися такими умовами оплати не вдасться, якщо протягом місяця не буде встановлено лічильник, воду почнуть рахувати за середнім показником. За такою ж системою будуть платити по всьому Криму - повірка лічильників після трьох років їх експлуатації для усіх обов'язкова.
 
Заступник гендиректора по збуту КРП «Вода Криму» Юрій Панасенко уточнив, що терміни перевірки не повинні перевищувати місяця, але в залежності від завантаженості майстерень.
 
«Абонент сам оплачує перевірку водоміра, тому що це його власність. А ми беремо на себе витрати, якщо це наші прилади. У будь-якому випадку спочатку повинна надійти заявка на зняття пломби з лічильника на абонентський відділ КРП «Вода Криму». Після распломбировки та оформлення акта, абонент повинен у місячний термін зняти прилад з обліку і віднести його на повірку в водомірну майстерню» - говорить Юрій Панасенко.
 
Зокрема, прес-секретар КРП «Вода Криму» Аліна Кисельова роз'яснила, що в найближчій перспективі всі житлові будинки на півострові будуть оснащені водомірами:
 
«Це дбайливий підхід і до навколишнього середовища, і до гаманця споживача. Без приладу обліку сума за використану воду нараховується на людину в середньому, і це, як правило більше, ніж він споживає. Для нас не складає труднощів встановити, скільки людей реально живе в одній квартирі. А якщо ви не використовуєте воду через постійні роз'їзди, то й платити не треба», - зазначила прес-секретар.
 
 
Коментарі (0)