ГоловнаСпецпроектиОпалювальний сезон 2024-2025Теплові мережі 10 областей повністю готові до опалювального сезону

Теплові мережі 10 областей повністю готові до опалювального сезону

«У.К.» стали відомі результати моніторингу Мінрегіону про ступінь готовності регіонів до початку опалювального періоду. На 1 жовтня готовність теплових систем становить 92%.

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, на 1 жовтня теплоносієм заповнено 91,85% теплопостачальних систем, що дозволить опалити 132,4 тис. будинків багатоквартирного житлового фонду. Всього до систем централізованого опалення в Україні підключено 144,1 тис. будинків. З них 15,03 тис. - житлові об'єкти, де створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), у власності муніципалітетів знаходяться 120, 5 тис будинків. Решта - відомчі або знаходяться в колективній власності.

Крім того, готовність систем теплопостачання для опалення об'єктів соціально-культурної сфери становить 93,5%. Теплова енергія повинна буде подаватися в 34,3 тис. бюджетних установ. З них 12,9 тис. складають дошкільні установи (готовність до опалювального періоду 92,6%), 5,2 тис. лікарень (97,1%), 15,7 тис. навчальних закладів (99,5%).

Повністю готові до початку опалювального сезону теплові мережі Дніпропетровської, Івано-Франківської, Житомирської, Миколаївської, Чернігівської, Черкаської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської та Херсонській областях. Найнижчий рівень готовності, на початок жовтня демонструють Закарпатська область, де ступінь готовності систем до подачі тепла в 2,8 тис будинків відзначається в моніторингу Мінрегіону як нульовий. Причина цього полягає в тому, що більшість будинків області переведено на індивідуальне опалення. Низькі показники готовності зафіксовані в Криму (37,2%), Чернівецькій (59,4%), Київській (78,1%), Львівській (80,2%).

 
Коментарі (0)