ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024В Україні затримується початок опалювального сезону

В Україні затримується початок опалювального сезону

«У.К.» стало відомо, що станом на 1 жовтня всі українські теплопостачальні підприємства готові розпочати опалювальний сезон, але наразі для цього немає об'єктивних температурних показників

Як повідомили «У.К.» в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, всі українські теплопостачальні підприємства вже зараз готові розпочати опалювальний сезон. «У країні існують певні правила, згідно з якими починається опалювальний період. Якщо в регіоні середньодобова температура не перевищує восьми градусів Цельсія протягом трьох днів, то місцеві власті приймають рішення включити опалення, - зазначила керівник прес-служби відомства Ольга Маштакова. - На 1 жовтня немає об'єктивних температурних показників для початку сезону».

Раніше «У.К.» повідомляло, що прем'єр-міністр Микола Азаров, а також голова профільного відомства Анатолій Близнюк, заявляли, що галузь, в разі необхідності, повинна бути готова подати теплову енергію в бюджетні установи (школи, лікарні, дитячі садки) вже 1 жовтня. У той же час, в деяких областях розпорядження високопоставлених чиновників сприйняли буквально. Так, 31 жовтня голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко пообіцяв, що з жовтня будуть опалюватися об'єкти соціального призначення. «З 1 жовтня ми пустимо тепло в дитячі садки, лікарні, школи. Сьогодні є така команда від центральної влади, і ми повинні її виконати», - цитує губернатора прес-служба Полтавської ОДА. Разом з тим, в Мінрегіоні відзначають, що таке рішення місцевої влади може бути пов'язано з необхідністю перевірити готовність теплотрас до зимового періоду.

 

 
Коментарі (0)