ГоловнаВибір редакціїОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон: все йде за планом

Опалювальний сезон: все йде за планом

Україна готова розпочати опалювальний сезон з 15 жовтня, якщо цього вимагатимуть погодні умови.

Першими серед усіх регіонів країни завершили повну підготовку господарства до роботи взимку Дніпропетровська та Запорізька області. Про це вчора повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті міністрів.

«Україна готова до опалювального періоду. Відзначу роботу комунальників Дніпропетровської та Запорізької області, які цього року найвідповідальніше поставились до підготовки і раніше за всіх були повністю готові до зими», – сказав міністр.

За його словами, на комунальних підприємствах є все необхідне для стабільного проходження зимового сезону. Здійснюється координація штабів з підготовки та проходження опалювального періоду, створено відповідні резервні фонди необхідних матеріалів.

Читайте також: Опалювальний сезон: зігріє чи «нагріє» Україну?

У цілому на 1 жовтня комплексно підготовлено з видачею паспортів готовності більш ніж 207 тис. будинків (99,9% запланованого обсягу). Повністю підготовлені до роботи взимку 23,7 тис. котелень (100%), замінено усі заплановані котли, а капітальні ремонти виконані на 99,9% плану. Виконано план заміни зношених мереж, причому Тернопільська область замінила на 15% більше, ніж планувала. Готовність центральних теплопунктів місцевих рад в середньому по країні досягає 99,2%. Повністю завершені ремонти покрівель, будинкових мереж водо- та теплопостачання. Завершено підготовку до зимової експлуатації об’єктів соціально-культурного призначення, яких загалом по Україні більш ніж 38 тис., зокрема 19 тис. шкіл, 12,9 тис. дитячих садків та 6,2 тис. лікарень.

На 1 жовтня підготовлені водопровідні мережі (1624 км), каналізаційні мережі (447 км), водопровідні (234 одиниці) та каналізаційні очисні споруди (799 одиниць). Рівень готовності дорожньо-мостового господарства до зими досягає в середньому 96-97% по країні.

 
Коментарі (0)