ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛише частина українців має гарантію тепла в оселях - опитування

Лише частина українців має гарантію тепла в оселях - опитування

З огляду на суворі зими та постійні проблеми з централізованим теплопостачанням, в Україні набуло актуальності питання автономного опалення.

Переходити чи не переходити? – задумується майже кожен другий мешканець країни. Та однозначної відповіді поки немає. Це зумовлене, зокрема, труднощами переходу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, встановлювати автономне опалення в багатоквартирних будинках уряд України заборонив у 2007 році, після того як люди почали масово купувати індивідуальні котли. Точніше, було введено заборону на відключення окремих квартир від централізованого теплопостачання. На то є відповідний наказ Міністерства ЖКГ України № 4 від 22 листопада 2005 року (зі змінами, внесеними наказом Мінрегіону № 169 від 6 листопада 2007 року).

Чиновники, керуючись цим документом, відмовляють громадянам у їх проханнях про встановлення автономного опалення. Втім, можливість відключитися від централізованого теплопостачання все ж є.

А тому «У.К.» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чи вважають вони доцільним перехід на автономне опалення?

Відповідне питання було поставлене на шпальтах електронного видання в період з 20 по 27 серпня.

Як виявилося, більшість опитаних (68%) цілком згодна з переходом, оскільки це гарантія постійного тепла в їхній оселі. Ще 11% повважало б автономне опалення доцільним, якби не доводилося чекати згоди всіх сусідів. Категорично «ні» сказав 21% респондентів, проте з деякими варіаціями мотивацій: 14% - вважають недоцільним перехід, тому що, аби він був вдалим, потрібно змінювати законодавство, і 7% мотивувало дороговизною і складністю.

Таким чином, час летить, не стишує галопу, як писала Ліна Костенко, на носі зима, і лише частину населення не лякають морози, бо вона знає, як бути.

 
Коментарі (0)