ГоловнаВибір редакціїЖитлоЛіквідація корупції в будівництві знизить вартість житла

Ліквідація корупції в будівництві знизить вартість житла

Експерти переконані, що ліквідація корупційної складової у будівництві призведе до зміни вартості житла. На їхню думку, вона буде знижуватися.

Ціни на нерухомість в Україні можуть знизитися як наслідок ліквідації корупційної складової у будівництві. Такої думки дотримується голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Максим Мартинюк, - повідомляє прес-служба відомства.

«Державна архітектурно-будівельна інспекція проводить системну роботу, щоб унеможливити закладання корупційної складової у вартість збудованого житла. І прогнозує, що у відповідь забудовники відреагують зниженням ціни на квадратний метр» - пояснив він свою позицію.

За словами посадовця, сьогодні дозвільні процедури в будівництві максимально спрощені, тому треба посилювати відповідальність за порушення містобудівного законодавства.

Окрім того, голова ДАБІ відзначив, що Держархбудінспекція послідовно підтримує курс на децентралізацію контрольних функцій у будівництві.

Читайте також: Податком на нерухомість можуть обтяжити всіх

«Місцева громада суттєво страждає від діючого порядку державного архітектурно-будівельного контролю. І тому одне з перших наших завдань – передача контрольних повноважень на місця. Відповідний законопроект вже вдруге внесений на розгляд Верховної Ради», - зауважив пан Максименко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на думку президента Союзу фахівців з нерухомості України Олександра Рубанова, тенденція з повільним зниженням ціни на ринку нерухомості буде тривати як мінімум до середини осені.

«Немає ніяких передумов, щоб ціни почали зростати. Немає спокою в країні, доходи населення плавно, але впевнено знижуються, купівельна спроможність падає», - обґрунтував пан Рубанов.

Примітно, в умовах нестабільної економічної ситуації в країні найбільш вигідним капіталовкладенням залишається інвестування в нерухомість.

 
Коментарі (0)