ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«ЛНР» звинуватила Київ у своїй заборгованості за газ

«ЛНР» звинуватила Київ у своїй заборгованості за газ

«ЛНР» звинувачує Київ у своїй заборгованості за енергоресурси. Там вважають, що Україна повинна зняти блокаду з окупантів та дозволити проводити розрахунки за спожитий газ та вести економічну діяльність.

Так звана ЛНР заявляє, що готова самостійно оплачувати газові поставки на свою територію з Російської Федерації. Однак, там заявляють, що для цього Києву необхідно зняти економічну блокаду «республіки». Про це заявив самопроголошений Прем’єр-Міністр «ЛНР» Геннадія Циплаков, передають «РІА Новини».

«Ми не в змозі сплатити у зв’язку з блокадою ... Якщо вийдемо на рівень (зняття блокади — ред.), будемо отримувати газ, експортувати продукцію, будемо проводити розрахунки», — сказав він.

В «ЛНР» також зазначають, що вже зараз намагаються проводити розрахунки за спожити електроенергію, однак кому «республіка» платить за спожиті енергоресурси не повідомляється.

Самопроголошений чиновник, звинуватив Київ у складній ситуації з енергопостачанням на окупованій території.

«Є три магістральних газопроводи, які йдуть (з підконтрольною Києву території — ред..) на Луганськ. Українська влада стала раптом оперативно займатися аварійно-ремонтними роботами, вони просто під час морозів блокували нашу газову систему», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 27 лютого так звана ЛНР  відключилася від енергосистеми України. Києвом не здійснюється жодних передач електроенергії на окуповані території Луганської області.

 
Коментарі (0)