ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛуганчан попереджають про небезпечний лід

Луганчан попереджають про небезпечний лід

Через потепління крига тає дуже швидко. Мешканцям Луганська нагадують, що перебувати на льоду наразі вкрай небезпечно.
Мешканців Луганську попереджають про небезпеку перебування на кризі. Для цього мешканцям міста нагадали про правила безпечної поведінки на льоду. Про це повідомили «Україні Комунальній» в прес-службі Луганської міськради.
 
Луганчан просять не скорочувати свій шлях через водойми та утриматися від зимової рибалки. «З початком перших заморозків починається процес льодоутворення на водних об'єктах. Водойми покриваються льодом, який спочатку ще неміцний і легко ламається під ногами людини або вагою техніки.  Дуже небезпечний ніздрюватий лід, який представляє собою замерзлий під час хуртовини сніг. На дільниці такого льоду ступати не можна ні в якому разі. Треба пам'ятати, що лід безпечний для однієї людини при товщині не менше 10 сантиметрів. Не було року, щоб в області з-за безпечності на тонкому льоду не постраждали люди. Йдуть під лід і автомобілі. Аналіз того, що сталося, показує, що основні причини пригод та загибелі людей або необережний вихід (виїзд) на несанкціоновані льодові переправи, або під час зимової риболовлі. І все це через недотримання елементарних заходів безпеки на льоду», – йдеться і повідомленні.
 
До речі, Україна готується до підтоплення. 14 лютого 2014 року Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул провів виїзне засідання оперативного штабу на Дунаї у районах можливого підтоплення.
 
Коментарі (0)