ГоловнаВибір редакціїОСББЛуганчани беруть відповідальність за свої будинки

Луганчани беруть відповідальність за свої будинки

Через відсутність фінансування, капітального ремонту технічний стан житлових будинків у Луганській області постійно погіршується. Місцева влада бачить вихід у створенні ОСББ. Останніх у регіоні близько тисячі.

З 15,4 тис. багатоповерхових будинків, наявних в Луганській області, ОСББ створено в 765 будинках. Загалом системою об'єднань охоплено 975 будинків або 6,3%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Луганської ОДА.

«Держава надала альтернативу для вирішення проблеми, проте ми її не використовуємо. ОСББ та інші форми самоорганізації населення мають право на життя. Головне - щоб своєю власністю в житлових будинках управляли їх власники, тобто населення», - підкреслив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації Олександр Голуб.

Посадовець також нагадав, що в управлінні житлових підприємств комунальної форми власності Луганської області  перебуває 20,985 млн кв. м житла, з яких 17,3 млн кв. м приватизованого і 3,7 млн кв. м – комунального.

За словами Олександра Голуба, через відсутність фінансування, капітального ремонту технічний стан цих житлових будинків постійно погіршується.

Примітно, особлива увага в області приділяється також питанню розрахунків за спожиті енергоносії, санітарній очистці населених пунктів, утилізації ТПВ.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)