ГоловнаНовини ЖКГОСББЛуганські будинки заарканять в ОСББ

Луганські будинки заарканять в ОСББ

Цьогоріч у Луганську місцева влада має намір активізувати роботу з пропаганди та створення Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Прогнозується, що кількість новостворених ОСББ наблизиться до 350.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Луганської облдержадміністрації у 2013 році є активізація роботи з пропаганди та створення ОСББ. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Луганської ОДА.

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації Олександра Голуба, у 2013 році заплановано створити 348 ОСББ.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Володимира Пристюка створено Регіональну раду з питань створення ОСББ, куди увійшли представники практично від усіх міст і районів області, затверджено положення.

Зараз розробляється план роботи, спрямований на надання практичної допомоги місцевим органам влади щодо створення ОСББ.

Довідково: ОСББ або Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку - це неприбуткова юридична особа, створена власниками житлових та нежитлових приміщень для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію.

ОСББ створюється на основі права сумісної власності і представляє лише співвласників нерухомості, щоб самостійно вирішувати - хто обслуговуватиме будинок, які будуть внески на його утримання (квартплата), кому здавати в оренду нежитлові приміщення тощо, куди витрачати гроші. Ефективне використання коштів і контроль приводять до якіснішого та раціональнішого утримання будинку.

 
Коментарі (0)