ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛуганські електролічильники змінили прописку

Луганські електролічильники змінили прописку

Нововведення запобігає можливості крадіжки електроенергії, дозволяючи контролерам оперативно знімати показання

Завдяки виносу лічильників на фасади будинків у Луганській області враховане споживання електроенергії збільшилося на 10%. Адже нововведення запобігає можливості крадіжки електроенергії, дозволяючи контролерам оперативно знімати показання.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ТОВ «ЛЕО».

Згідно з повідомленням, якщо в травні 2011 р. корисний відпуск електроенергії склав 124,8 млн кВт*год., то в травні цього року – 134,1 млн кВт*год. Але найбільше помітно збільшення споживання у спекотні місяці: в липні 2011 р. населення області спожило 118,8 млн кВт*год., а в 2012 р. - на 13,7 млн ​​кВт*год. більше.

«Це пов'язано з декількома факторами. По-перше, літо з кожним роком холоднішим не стає, і люди, які ще сумнівалися, все ж встановлюють кондиціонери, тобто потужність споживання в кожному будинку збільшується», - говорить начальник відділу по роботі з побутовими споживачами ТОВ «ЛЕО» Андрій Колосов.

За його словами, другою причиною збільшених показників споживання стало те, що протягом 2011-2012 рр. ТОВ «ЛЕО» зробило незку радикальних заходів з обліку споживаної електроенергії. Наприклад, з березня цього року об'єднання проводить кампанію по винесенню лічильників на фасади приватних будинків. Так, з березня 2012 р. в Луганській області на фасади приватних домоволодінь винесено близько 5 тис. приладів обліку. Сам лічильник і робота з його встановлення виконується за рахунок ТОВ «ЛЕО».

За словами керівництва підприємства, надалі на фасади приватних будинків планується виносити близько півтора тисяч приладів обліку щомісяця.

 
Коментарі (0)