ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛуганська область ризикує залишитися без води і тепла

Луганська область ризикує залишитися без води і тепла

У Луганській області на 27 березня 2012 року заплановано відключення від електрики об'єктів водопостачання та водовідведення

У Луганській області на 27 березня 2012 року заплановано відключення від електрики об'єктів водопостачання та водовідведення: КП «Водоканал», ТОВ «Таун Сервіс», КСП «Лисичанськводоканал», Рубіжанське ВУВКГ, Алчевське ВКГ, Кремінське ВУВКГ, ТОВ «Аквасервіс».

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання».

Як зазначено в повідомленні, заборгованість цих об'єктів перед ТОВ «ЛЕО» на 23 березня 2012 складає 144,3 млн грн.

Крім того, 27-30 березня, а також 2-3 квітня 2012 обмежуватися у постачанні електроенергії будуть підприємства та організації державного та місцевого бюджетів. Серед підприємств, що фінансуються з держбюджету налічується 421 боржник, а сума боргу складає 9 млн грн, з місцевого бюджету – 317 боржників, а сума боргу - 7,8 млн грн.

Торкнуться відключення і тепловиків. Так, 26-30 березня 2012 року планується відключення в АГКП «Теплокомуненерго», м. Антрацит. Борг підприємства становить 661 тис. грн; 27 березня - «Лисичанськтепломережа» - (27,6 млн грн); 29 березня – КП «Стахановтеплозабезпечення» (2,9 млн грн); Алчевське «Теплокомуненерго» (9,1 млн грн); 30 березня – КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго» (274,9 млн грн); ЛМКП «Теплокомуненерго» (85,2 млн грн).

На 5 квітня 2012 року заплановано припинення електропостачання структурних підрозділів ТОВ «Луганськвода»: Луганського управління, Краснолуцького департаменту, Алчевського управління, Світличного управління, Лисичанського ЗФС.

Заборгованість ТОВ «Луганськвода» перед ТОВ «ЛЕО» на 23.03.2012 р. складає 356,2 млн грн.

«Накопичилася просто величезна сума боргів! Нам нема чим розплачуватися з «Енергоринком». Багато хто не оплачують навіть частина поточних витрат за спожиту електроенергію, я не кажу вже про накопичені борги. Навіть Закон України «Про електроенергетику» зобов'язує відключати або обмежувати електропостачання боржникам!», - говорить генеральний директор ТОВ «ЛЕО» Олексій Беспалов.

Всі об'єкти – боржники отримали попередження про відключення (строго в рамках законодавства згідно з Правилами користування електроенергією та договорами, укладеними між постачальником і споживачем послуги). Про майбутні діях також були повідомлені відповідні інстанції.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)