ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЛуганське обленерго зловили на порушеннях

Луганське обленерго зловили на порушеннях

Луганське обленерго було оштрафоване за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема зловживання монопольним становищем.

Антимонопольний комітет наклав штраф на ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції  на 100 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі комітету.

Зокрема, обленерго включило до Договорів на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами умови, непередбачені Примірним договором на передачу, затвердженим НКРЕ, та нормативними актами у сфері енергетики, які регулюють відповідні відносини.

Було також встановлено, що такі дії підприємства призводять до необхідності витрачання постачальниками електричної енергії за нерегульованим тарифом додаткових необґрунтованих витрат, пов’язаних з отриманням послуги з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами, та як наслідок до погіршення умов отримання такими постачальниками зазначеної послуги.

Втім, така діяльність обленерго була б неможливою за умов існування значної конкуренції на ринку передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами та була визнана зловживанням монопольним становищем на цьому ринку.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомпослуг продовжує перевірку підприємств у сфері теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Так, за підсумками минулого місяця 5 комунальних підприємств отримали штрафи на суму понад 100 тис. грн.

 
Коментарі (0)