ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛьвову не дають коштів на прибирання

Львову не дають коштів на прибирання

У Львові Держказначейство не виділяє кошти на санітарну очистку міста та ремонт житлового фонду. Ускладнює ситуацію загроза наступаючого паводку - місто може виявитися не готовим до майбутньої стихії.

Держказначейство не виконало платіжних доручень міста на суму 16,5 млн грн. Ще вчора сума непроплат складала 12,7 млн грн. За інформацією районних адміністрацій, держказначейство не направляє кошти на санітарну очистку міста, повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.

Так, у Франківському районі не проплачено 250 тис. грн на ці роботи. «Нам казначейство не проплачує 610 тисяч гривень на саночистку та на ремонт житлового фонду. Це проблема, особливо зараз, коли в країні очікують паводків і треба проводити заходи для запобігання підтоплень», - зазначив голова Шевченківської районної адміністрації Олександр Удовенко.

За словами голови Личаківської районної адміністрації Івана Лозинського, на саночистку у казначействі затрималось 350 тис. грн. «Місто нам кошти дало, а казначейство не проплачує. Ситуація надзвичайна, адже навесні ці роботи є надзвичайно важливі, тим більше в період танення снігу та загрози підтоплень. А коштів на це ми не маємо», - зазначив Іван Лозинський.

Аналогічна ситуація скалалсь і з КП «Зелений Львів». «За лютий нам вдалось виплатити працівникам мінімальну зарплату. Не проплачено 69 тисяч гривень за санітарну очистку в парках. Але найбільша проблема – через непроплати казначейства ми ще з минулого року не можемо отримати 900 тисяч гривень за виконані минулоріч роботи з озеленення у парках міста», - зазначив директор підприємства Богдан Москв’як.

 
Коментарі (0)