ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвів обростає новими велодоріжками

Львів обростає новими велодоріжками

У Львові не припиняється розширення міської веломагістралі. Так, нова велодоріжка з'явиться на вулиці Січових Стрільців.

У Львові на вулиці Січових Стрільців, під час її реконструкції, облаштують доріжку для велосипедистів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«По частині вулиці робимо велодоріжку. Від університету вулиця буде розділена на дві смуги – одна для приватного транспорту, інша для автобусів. Посередині буде велосипедна доріжка», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Як уточнив радник міського голови з розвитку велоінфраструктури  Олег Шмід, велосипедна доріжка розділить транспортні потоки – громадський та приватний транспорт. Це також вирішить питання несанкціонованого паркування, яке досі було на вулиці Січових Стрільців. Ширина смуги для громадського транспорту становитиме 3,5 м, для приватного – 3,3 м, велосипедна доріжка – 1,5 м.

велодоріжка у Львові

«На ділянці від вулиці Університетської до вулиці Костюшка велодоріжка пройде по підвищенню посеред дороги, що дозволить розділити її на смуги громадського транспорту та смугу іншого автотранспорту. На іншій ділянці від вулиці Костюшка до вулиці Гнатюка велодоріжка пройде по тротуару», - зазначив Олег Шмід.

За його словами велодоріжка буде односторонньою, в напрямку до проспекту Свободи. Велодоріжка у протилежному напрямку буде йти по вулицях Гнатюка і Листопадового Чину та через парк Івана Франка.

Обидві велодоріжки є ланками великої веломагістралі, що сполучить західні райони Львова (житловий масив Левандівка, вулиці Любінську та Ряшівську) з центром міста. Уже збудованими ланками цієї магістралі є велодоріжки на вулицях Коновальця та Залізняка. 

 
Коментарі (0)