ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвів поліпшує велосипедну інфраструктуру

Львів поліпшує велосипедну інфраструктуру

Прокладання велосмуг у Львові планують продовжувати цього року. Зараз у місті є понад 30 км спеціально обладнаних велосипедних шляхів.

Доріжки у Стрийському парку прокладуть по верхніх алеях парку в напрямках від станції дитячої залізниці «Сонячна» до Монументу слави та до вулиці Самчука. Ці велосипедні шляхи передбачені Програмою першої стадії розвитку веломережі та супровідної інфраструктури Львова у 2011-2019 роках. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У 2013 році було збудовано першу фазу велодоріжки на вул. Стрийській – від перехрестя з вул. Науковою до автовокзалу. На 2014 рік планується продовження велодоріжки до Стрийського парку, після чого буде влаштовано велодоріжки у самому парку. Це дасть можливість сполучити велосипедну інфраструктуру парку з житловим масивом Південний.

Минулого року кількість львівських велодоріжок збільшилась удвічі. Протягом 2013 року у місті збудували смуги на на вул. Липинського, Стрийській-Науковій, Січових Стрільців. Також їх передбачили на вул. Коперника та Городоцькій під час реконструкції доріг у співпраці з ЄБРР.

Загалом у планах Львова – протягом 9-ти років у межах програми розвитку веломережі прокласти 268 км велосмуг.

Нагадаємо, що у Львові закінчується ремонт дорожнього покриття, початок якому було покладено у минулому році. Рух транспорту вулицями міста поступово відновлюється.

 
Коментарі (0)