ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЛьвів’ян знову попереджають про небезпеку чадного газу

Львів’ян знову попереджають про небезпеку чадного газу

Львівська міська рада просить мешканців звернути особливу увагу на дотримання правил безпеки

Останнім часом у Львові вражає сумна статистика постраждалих та смертей у пожежах чи через отруєння чадним газом. Тому Львівська міська рада просить мешканців звернути особливу увагу на дотримання правил безпеки, оскільки це не просто правила, а те, що може врятувати життя!

Як інформує управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, за 2012 рік вже трапилося 34 випадки отруєння людей чадним газом, в яких загинуло 7 осіб, потерпіло – 45 осіб, з них 11 дітей. Лише за останню добу статистика вражає.

Так, 28 лютого о 00.30 год. по тел. 103 надійшла інформація про отруєння чадним газом на 3 поверсі чотирьохповерховому цегляному будинку (Франківський район).

Бригадою швидкої медичної допомоги з діагнозом отруєння чадним газом середньої ступені важкості була доставлена в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні (вул. Чернігівська, 7) жінка 1989 року народження. Після проходження барокамери о 02.30 год. 28 лютого вона була відпущена на амбулаторне лікування за місцем проживання. Попередня причина отруєння  - несправність газової колонки. Подачу газу в квартиру припинено.

Також 28 лютого о 23.52 год. по тел. 103 надійшла інформація про отруєння чадним газом у квартирі на 1 поверсі двохповерхового цегляного будинку (Франківський район). Бригадою швидкої медичної допомоги надана допомога, встановлено попередній діагноз - отруєння чадним газом легкої ступені важкості двом особам: чоловікові та жінці 1989 р.н. Обоє від госпіталізації відмовилися. Попередня причина отруєння  - перегрів пічки. Подачу газу в квартиру припинено.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)