ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЛьвів’яни не поспішають сплачувати за компослуги

Львів’яни не поспішають сплачувати за компослуги

У Львові залишається актуальною проблема заборгованості за житлово-комунальні послуги.

У Львові залишається актуальною проблема заборгованості за житлово-комунальні послуги. Кількість мешканців, чий борг становить більше 3 тис. грн, є відносно сталою – понад 4 тис осіб. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської міськради. 

 Як повідомили в управлінні економіки ЛМР, станом на переше липня 2012 року у Львові 4, 3 тис.  боржників за житлово-комунальні послуги. З них 4,1 мешканців мають заборгованість більше 3 тис. грн. Це на 140 осіб менше, ніж місяць тому. Найбільша кількість таких боржників мешкають у Сихівському районі – 1225. Далі у порядку спадання Шевченківський, Франківський, Залізничний, Личаківський та Галицький райони Львова.  

В управлінні економіки ЛМР з березня 2012 року функціонує алгоритм роботи із найбільшими боржниками за житлово-комунальні послуги. Визначивши причини несплати, у разі неспроможності мешканців, їм надають відповідну допомогу: субсидії, влаштування на роботу, укладення угод на розтермінування, встановлення приладів обліку води тощо. Якщо ж платоспроможні боржники свідомо уникають погашення боргу, то виконавча служба  щодо них вживає заходів примусового впливу: надсилання листів-претензій, подання до суду, тощо.  

Зараз у такій групі у Львові 2 799 мешканців. З березня до липня 2012 року арешт на майно отримали 562 боржників,  обмеження у перетині кордону – 56. Загалом за  період роботи алгоритму 157 боржників повністю погасили заборгованість на суму 990,6 тис. грн.  

Вчасна сплата рахунків за комунальні послуги не лише дозволяє уникнути заходів примусового впливу, а й покращити благоустрій – за кошти квартирної плати ЛКП проводять ремонтні роботи у житлових будинках. «Першочергово ремонти роблять за тими адресами, де немає заборгованості по квартплаті», - зазначили у відділі житлового господарства Франківського району. 

 
Коментарі (0)