ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЛьвів'яни платитимуть за періодичну повірку лічильників

Львів'яни платитимуть за періодичну повірку лічильників

Юридичний відділ департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР не вбачає підстав для задоволення протесту прокурора щодо встановлення оплати за періодичну повірку та обслуговування квартирних засобів обліку води у Львові.

Цим наказом передбачено, що оплата за послугу з метрологічної повірки лічильників  здійснюється відповідно до укладеного договору між споживачем та ДСП «Водомір» або іншою спеціалізованою організацією з періодичної повірки квартирних лічильників.

Проце «У.К.» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Затверджуючи цей наказ, департамент житлового господарства ЛМР опирався на роз’яснення міністерства житлово-комунального господарства. Згідно з роз’ясненням, споживач сам оплачує метрологічні роботи на підставі госпрозрахункового договору з метрологічними центрами, якщо вартість послуг по повірці не внесена до загальної вартості житлово-комунальних послуг.

Беручи до уваги те, що у місті Львові не усі квартири обладнані засобами обліку води, щоб не перекладати витрати за періодичну повірку з облікових споживачів на споживачів, які не мають квартирного обліку води, виконком міської ради затвердив такий порядок проведення періодичних повірок лічильників:

Згідно з рішенням виконавчого комітету від 31.05.2011 №561 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення у м. Львові індивідуально по кожному будинку» періодичну повірку, ремонт квартирних і загальнобудинкових засобів обліку води та теплової енергії віднесено до переліку додаткових послуг, які можуть надаватися львівськими комунальними підприємствами за додатково укладеними договорами між мешканцями і львівськими комунальними підприємствами, які виконують такі роботи. В свою чергу, львівські комунальні підприємства можуть мати договірні відносини із спеціалізованими організаціями, які надають такі послуги (в т.ч. ДСП «Водомір» та інші підприємства).

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж після повірки) квартирних приладів обліку води (теплової енергії) проводиться за зверненнями мешканців та оплачується на підставі актів виконаних робіт у терміни, передбачені державними нормами. Перед зняттям приладу обліку обов’язковим є розпломбування, складання акту з фіксацією показників приладу обліку. Після повірки в обов’язковому порядку проводиться опломбування приладу обліку. Обидві послуги (розпломбування та опломбування) надаються комунальним підприємством ДСП «Водомір» безплатно.

Відповідно до законодавства про ціни та ціноутворення, підприємство «Водомір» несе витрати на надання послуг з метрологічної повірки, а тому має право на їх відшкодування. Відтак наказом департаменту від 10.01.2012 року №14 встановлений розмір плати з послуги з періодичної повірки, обслуговування і ремонту засобів обліку води для ДСП «Водомір».

 
Коментарі (0)