ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвівяни визначили джерело неприємного запаху на вулицях

Львівяни визначили джерело неприємного запаху на вулицях

КП «Львівводоканал» визначило основну причину періодичної появи різкого неприємного запаху у місті

Проведені дослідження засвідчили, що виробничі стічні води підприємств скидаються до загальноміської каналізації без проведення попередньої очистки. Залпові скиди висококонцентрованих стоків підприємств призводять до гниття органічних речовин у міських колекторах з утворенням таких газів, як сірководень, аміак, метилмеркаптан, що спричиняють неприємний запах.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес- службі Львівської міської ради.

«Зараз навмисно озвучуються різні здогадки на кшталт того, що причиною смороду у місті можуть бути неправильно приєднані новобудови або зруйновані гідрозатврори на дощеприймачах. Однак, звичайні побутові стоки ніяк не можуть викликати періодичну появу різкого неприємного запаху у різних куточках міста. А справні гідрозатвори на дощеприймачах не забезпечать повної герметизації колекторів. Каналізація «дихає» через каналізаційні люки. І якщо у міські колектори злиють отруту, то вона обов’язково потрапить у атмосферу, не зважаючи на гідрозатвори», - розповідають фахівці підприємства.

Нагадаємо, нещодавно у ряді місцевих ЗМІ була поширена інформація, що причиною виникнення неприємного запаху у Львові можуть бути новобудови, які під’єднані до дощової каналізації.

«Вирішити проблему поширення запаху може тільки заборона скиду забруднених органікою стоків у каналізацію міста», -  вважають працівники КП «Львівводоканал».

 
Коментарі (0)