ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛьвів'яни з обмеженими можливостями отримають мільйони на оплату ЖКГ

Львів'яни з обмеженими можливостями отримають мільйони на оплату ЖКГ

На Львівщині передбачено 11,760 млн грн для відшкодування витрат за надані пільги з оплати за послуги ЖКГ людям з обмеженими фізичними можливостями.

На виконання Обласної комплексної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів на 2011- 2014 роки,  у  2012 році у  всіх районах та містах області розроблено та затверджено районні та міські програми, якими передбачено заходи щодо надання додаткових пільг та соціальних гарантій для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

За словами заступника голови Львівської облдержадміністрації Олега Рудницького, при затвердженні місцевих бюджетів передбачено 11,760 млн грн для відшкодування витрат за надані пільги  з оплати за житлово-комунальні послуги сім’ям, які складаються з двох інвалідів, одиноким інвалідам, інвалідам по зору тощо.

«У деяких районах області  пільги з оплати за житлово-комунальні послуги замінено на адресну грошову допомогу – це в таких  містах як Львів, Стрий, Трускавець, Червоноград,  а також Дрогобицький район. Упродовж 2012 року  на зазначені цілі профінансовано 7,058  млн грн», – додав Олег Рудницький.

Серед міст та районів області заступник голови облдержадміністрації відзначив такі, в яких затверджують значні кошти  в бюджеті для відшкодування витрат за надані пільги з оплати за житлово-комунальні послуги або надання адресної грошової допомоги. Це міста Дрогобич,  Червоноград, Стрий. Значну кількість коштів передбачають Жовківський та   Яворівський райони.

«Звичайно, це не забезпечує в повній мірі компенсації за оплату житлово-комунальних послуг, однак позитивним у даному питанні є те, що люди з особливими потребами, які є найбільш незахищеними у суспільстві, отримують додаткові соціальні гарантії за рахунок коштів місцевих бюджетів», – підсумував Олег Рудницький.

 
Коментарі (0)