ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛьвівщина проголосила незалежність. Енергетичну...

Львівщина проголосила незалежність. Енергетичну...

На Львівщині буде збудовано нову форму внутрішньорегіональної енергетичної незалежності, яка базуватиметься на збільшенні енергоефективності приміщень комунальної та муніципальної власності

На Львівщині буде збудовано нову форму внутрішньорегіональної енергетичної незалежності, яка базуватиметься на збільшенні енергоефективності приміщень комунальної та муніципальної власності та переході на альтернативні види палива.

Про це 18 квітня під час зустрічі з представниками східного комітету німецької економіки та бізнесменами проекту «Енергоощадний дім» заявив голова Львівської ОДА Михайло Костюк, інформує прес-служба.

За словами голови облдержадміністрації, сьогодні Львівська область шукає нові форми і формули проектів, спрямованих на зменшення використання різних видів енергії та вишукує джерела фінансування цих проектів.

«Ми будемо економити на непотрібних тратах. Слід активніше використовувати наявні в області енергетичні ресурси та сировину. Зокрема, йдеться про Львівсько-Волинський кам'яновугільний басейн – перехід на альтернативні види палива має відбутися саме на основі вугілля», - наголосив Михайло Костюк.

Голова ОДА також озвучив ідею розміщення на території Львівщини європейських бізнесових майданчиків. Насамперед йдеться про бізнес, пов'язаний із логістикою, сільським господарством, а також утилізацією твердих побутових відходів.

«Ми підготуємо відповідні пропозиції та проекти і представимо їх на цьогорічному Міжнародному економічному форумі у Трускавці», - резюмував Михайло Костюк.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)