ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвівщина торік витратила 300 млн грн на ремонт доріг

Львівщина торік витратила 300 млн грн на ремонт доріг

У 2023 році на виконання програми експлуатації й утримання автомобільних доріг Львівщини в бюджеті області передбачили 390 млн гривень

 

У 2023 році на виконання програми експлуатації й утримання автомобільних доріг Львівщини в бюджеті області передбачили 390 млн гривень. З них 315 млн грн скерували на експлуатаційне утримання автомобільних доріг місцевого значення. За ці кошти ліквідували ямковість на площі 33 тис. кв. м., суцільним асфальтом покрили 29 км доріг. Ще 844 км доріг місцевого значення просто прогрейдерували. Про це повідомили у Львівській облраді.

За словами Ореста Шуліковського, багато заходів стосувалися покращення безпеки на автошляхах, зокрема, у нічний час. З цією метою торік в області встановили 1613 нових дорожніх знаків, нанесли 505 кілометрів дорожньої розмітки, облаштували 320 пішохідних переходів (3886 кв. м), встановили бар'єрне огородження довжиною 215 метрів. Відтак заходи програми у 2023 році профінансували на суму 389,849 млн грн, тобто 99,9%.

Зокрема, у критичному стані сьогодні перебувають багато доріг місцевого значення, якими мали б опікуватися громади. Не завжди їм вистачає коштів і компетенцій це робити, проте торік аж 44 територіальні громади скерували для виконання робіт з експлуатації та утримання доріг місцевого значення як цільові субвенції області рекордні 585 млн грн. З них 418 млн департамент залучив на ремонт доріг у цих громадах. Відтак, за гроші місцевого бюджету облаштували 45 км доріг, прогрейдерували 42 км, ліквідували ямковість на площі 18 тис. км кв.

Нагадаємо, на Львівщині розпочали влаштування покриття на прикордонній дорозі Червоноград – Рава-Руська, яка з’єднує між собою міжнародні пункти пропуску «Угринів – Долгобичув» та «Рава-Руська – Гребенне. 

 

 

 

 
Коментарі (0)