ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЛьвівщина здала дешеву іпотеку

Львівщина здала дешеву іпотеку

Станом на сьогодні до Мінрегіону України від Львівської області передано перелік 248 квартир на 11 об’єктах, що залучені до Програми щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом загальною площею 15,2 тис. кв. м.

Станом на сьогодні до Мінрегіону України від Львівської області передано перелік 248 квартир на 11 об’єктах, що залучені до Програми щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом загальною площею 15,2 тис. кв. м. Про це поінформував сьогодні, 25 червня, заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький під час апаратної наради, яка пройшла під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Богдана Матолича, інформує прес-служба ОДА.

Володимир Губицький зазначив, що протягом останніх десяти днів додатково подано до Мінрегіону України і включено на розгляд Міжвідомчої комісії матеріали щодо 6 об’єктів на 69 квартир загальною площею 4,8 тис.кв.м.

Заступник голови облдержадміністрації додав, що на підставі 163 листів, розісланих суб’єктам введення квартирного обліку від підприємств та організацій, отримано пропозиції від 474 громадян, які виявили бажання взяти участь у програмі.

Серед проблемних питань реалізації Програми, Володимир Губицький назвав низьку платоспроможність населення, яка стримує розгортання програми в повному обсязі, зокрема з 388 громадян, які звернулись до банків, укладено договори про компенсацію відсоткових ставок лише з двома, матеріали щодо семи осіб подані на розгляд кредитних комітетів.

Також проблемним питанням є відсутній механізм визначення одержувачем бюджетних коштів громадян, які мають право на покращення житлових умов і не стоять на квартирному обліку, та низька пропозиція щодо участі у програмі квартир на об’єктах з високим ступенем будівельної готовності – з 43 об’єктів області лише 5 виявили бажання брати участь у програмі.

 
Коментарі (0)