ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвівські двірники зітхнуть з полегшенням

Львівські двірники зітхнуть з полегшенням

Чисті вулиці – приємна прогулянка. Центр міста, його околиці продовжують прибирати. Режим прибирання, за словами голови Галицької РА Ірини Маруняк, наближається до звичного.
Чисті вулиці – приємна прогулянка. Центр міста, його околиці продовжують прибирати. Режим прибирання, за словами голови Галицької РА Ірини Маруняк,  наближається до звичного.
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської міськради.
 
«Практично ми повернулися до звичного режиму роботи, адже людей у центрі міста уже не є так багато. Продовжуємо миття тротуарів на пр. Свободи, вул. Дорошенка, пл. Ринок. Можливо, у день фінального  футбольного матчу буде потреба скерувати більше людей до прибирання у центрі. Ми до цього готові», - зазначила голова Галицької РА Ірина Маруняк. 
 
Як розповіла Ірина Маруняк, після проведення останнього матчу у Львові щодня з Галицького району вивозиться близько 400 м куб. сміття, що менше, ніж у матчеві дні. Загалом за період з 7 до 26 червня з Галицького району вивезено 7426 м куб. сміття, зокрема із фан-зони – 805 м куб. Станом на сьогодні двірники у центральній частині міста працюють у двозмінному режимі: з 5:00 до 13:00 год. та з 13:00 до 22:00 год., щоденно – близько 280 двірників. Залучено 10 одиниць техніки. Окремо фан-зону прибирають працівники та техніка фірми «АВЕ Львів».

Довідка
 
Загалом протягом 10 днів Чемпіонату у Львові (з 7 до 17 червня) сміття із Галицького району вивезено на 30% більше від звичайного. За три дні матчів із центру Львова вивезено утричі більше сміття, ніж зазвичай. Двірники у дні матчів працювали цілодобово у черговому режимі.
 
Протягом 7-17 червня із фан-зони вивезли понад 480 м куб. сміття, із Галицького району в цілому – понад 4 тис. м куб. (на 30% більше від звичайного). За три дні матчів із району вивезено понад 1,5 тис. м куб. сміття, із фан-зони зокрема – 170 м куб. Відтак, у ці дні із центру вивезено утричі більше сміття, ніж зазвичай. Щоденно у черговому режимі працювали понад 280 двірників, з них у центрі – близько 100 осіб. У дні матчів двірники прибирали центр міста цілодобово. Сміття з урн забиралося постійно, зокрема у дні матчів – 12 разів на день.
 
На території фан-зони працювали двірники та спецтехніка фірми «АВЕ Львів»: малий та великий порохотяги, сміттєзбирач, ручні порохотяги-видувачі.
 
Офіційна фан-зона на пр. Свободи у Львові обладнана 160-ма контейнерами різної місткості, в тому числі й для роздільного збору сміття. На входах та навколо фан-зони розміщені також 120-літрові урни. Крім того, фан-зона облаштована 16-ма вбиральнями контейнерного типу, що приймають одночасно близько 100 людей. Прибирання здійснюється мінімум двічі на день. Неподалік фан-зони в черговому режимі працює прес-контейнер. Ручне та механізоване прибирання фан-зони здійснює ТзОВ «АВЕ Львів».
 
Коментарі (0)