ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЛьвівські комунальники ведуть війну з боржниками

Львівські комунальники ведуть війну з боржниками

У Львові комунальні підприємства подають до суду на мешканців, які мають борги за житлово-комунальні послуги. Надалі роботу з такими мешканцями комунальні підпнриємства проводитимуть спільно з Державною виконавчою службою

Якщо мешканець не відповідає на запити державного виконавця, суд може ініціювати примусове проникнення до житла. Тому щоб уникнути таких ситуацій, мешканців просять вчасно оплачувати спожиті житлово-комунальні послуги.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На початку грудня у Сихівському районі міста було понад 1000 боржників, на суму 9,5 млн грн. Понад 300 мешканців заборгували понад 10 тис. грн, загальна сума їхнього боргу становить 5,8 млн грн.

«Через людей, які не оплачують комунальні послуги, ми не можемо вчасно і в повному об’ємі розрахуватись за спожиті тепло і воду, які подаються в кожну оселю. Цього місяця наші КП відпрацювали і подали для розгляду у виконавчу службу 22 квартири для примусового входу. Також 14 квартир подано на розгляд для продажу на аукціоні», - розповіла начальник відділу житлового господарства Сихівської районної адміністрації Зоряна Уніят.

Загалом по місту станом на початок грудня мешканці заборгували за житлово-комунальні послуги понад 46 млн грн. Серед боржників є 1058 мешканців, які не сплатили понад 10 тис. грн. Загальна сума їхнього боргу становить 19 млн 570 тис.

 
Коментарі (0)