ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛьвівські вулиці освітлюватиме комп‘ютер

Львівські вулиці освітлюватиме комп‘ютер

У Львові цілком комп’ютеризовано систему ввімкнення зовнішнього освітлення.

 

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, ЛКП «Львівсвітло» виконало ремонт приміщення диспетчерської, а також замінило систему керування зовнішнім освітленням.

«Ця система дуже зручна у використанні, бо ми бачимо усі аварійні ситуації. Ми не виїжджаємо, не потрібно, щоб нас інформували мешканці, де в нас аварія. Зараз ми це все бачимо на комп’ютері і на карті. Також з допомогою цієї системи ми бачимо, чи нам потрібно виїжджати на місце аварії, чи це є об’єкт «Львівобленерго». Робота оптимізувалась, усе дуже оперативно», - розповіла Марина Строєва, директор ЛКП «Львівсвітло».

Раніше, щоб ввімкнути освітлення у місті, треба було 310 разів підняти тумблер (310 шаф). Зараз систему освітлення вмикає комп’ютерна програма. «Раніше доводилось вмикати кожну шафу окремо та ще й телефоном повідомляти диспетчера. Тепер  процес відбувається автоматично з виведенням інформації на монітори», - зазначили у ЛКП «Львівсвітло».

Нагадаємо, минулого року 140 шаф-пунктів вмикання освітлення  у межах програми модернізації було під’єднано до автоматизованої комп’ютерної програми керування. «Модернізація дає велику економію. Тільки минулого року вартість телефонних послуг звелася з 4,5 тис. грн до 700 грн щомісячно», - розповіли у ЛКП «Львівсвітло».

Цього року протягом червня-липня встановили ще 107 шаф. Сьогодні вулиці Львова освітлені на 95%, тоді як ще у 2006 р. цей показник становив 68%.

У повідомленні також зазначається, що попередня апаратура у диспетчерському пункті не змінювалась з 1967 року.

 

 
Коментарі (0)