ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвівське кладовище переживає реставрацію

Львівське кладовище переживає реставрацію

Личаківський некрополь, що у Львові, зазнає реконструкції. Вхідну браму кладовища майже відреставрували, наразі «під прицілом» реставрація пам’ятних надгробків.

На Личаківському кладовищі триває реставрація пам’ятних надгробків. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

«Цього року ремонтні роботи на Личаківському кладовищі розпочались у червні і триватимуть до осені.  Деякі надгробки, особливо цінні для України, реставруються коштами Личаківського кладовища. Хоча само програму з реставрації фінансує Польща», – йдеться в повідомленні.

За благодійні кошти цього року ми реставрують надгробок професора Дрогобицького університету, вчителя Івана Франка Олексія Торонського, а також  громадського діяча, професора, літератора та педагога кінця ХІХ та початку ХХ Григорія Врецьона. 
 
«Також ми закінчуємо реставрацію центральної брами кладовища, на яку було витрачено 112 тисяч гривень», – додали в прес-службі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», наприкінці квітня почалася реконструкція Личаківського цвинтаря у Львові. Ремонт почали з  головної вхідної брами від вул. Мечнікова. 
 
Коментарі (0)