ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛьвівське ЖКГ озброїлося іноземними коштами

Львівське ЖКГ озброїлося іноземними коштами

Львів залучив ще один грант на енергозбереження. На думку місцевих чиновників, отримати цей грант вдалося завдяки ЄБРР.

Львів отримає ще один грант від уряду Німеччини у розмірі 5 млн євро на впровадження заходів з енергозбереження. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як розповів начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль, Львів отримає від Міністерства охорони навколишнього середовища Німеччини грант на впровадження заходів з енергозбереження.  Планується, що кошти місто отримає у листопаді цього року. Їх скерують на утеплення окремих житлових будинків у Сихівському районі.

За словами Сергія Кіраля, цей грант Львів отримав завдяки ЄБРР, який надав кредит «Львівтеплоенерго» на модернізацію системи централізованого теплопостачання.

«ЄБРР став тим магнітом, який «притягнув» ще й цей грант до Львова», - зазначив Сергій Кіраль.

Нагадаємо, ЛМКП «Львівтеплоенерго» отримав кредит від ЄБРР у розмірі 20 млн євро  на на реконструкцію та модернізацію теплових мереж, установку газових міні-ТЕЦ для виробництва тепла та електроенергії, заміну застарілих магістральних трубопроводів та встановлення необхідних систем контролю, і грант від Фонду Е5Р у розмірі 10 млн євро -  на встановлення індивідуальних теплових пунктів у будинках Сихівського масиву.

«Ознайомившись з цим проектом, грантодавець побачив, що в цьому ланцюжку втрачається одна ланка – збереження тепла у будинках. Тому грантові кошти надано на утеплення будинків. Для пілотного проекту буде обрано окремі будинки в Сихові, щоб у комплексі на прикладі пілотного проекту продемонструвати ефект від інвестицій в енергоощадність і для інших міст України, - зазначив Сергій Кіраль.

Як повідомляла «Україна Комунальна», харківські комунальні підприємства завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій зекономили понад 13 млн грн, з них 560 тис. грн - кошти міського бюджету.

 
Коментарі (0)