ГоловнаНовини ЖКГОСББЛьвівським ОСББ пропонують перевіритись на енергоефективність

Львівським ОСББ пропонують перевіритись на енергоефективність

У Львові жителі ОСББ мають можливість на пільгових умовах провести енергоаудит своїх будинків

У жовтні минулого року Львівська міська рада підписала меморандум з Міжнародною фінансовою корпорацією про співпрацю в рамках проекту «Енергоефективність у житловому секторі України».

За його умовами, у співфінансуванні з МФК проведуть енергоаудити у 100 Львівських ОСББ. Перші 25 заявок отримують 90% дофінансування з боку МФК, наступні 25 бажаючих – 75%, ще для 50 ОСББ співфінансування складатиме 50%.

«Зараз ми маємо 46 заявок на проведення енергоаудитів. Експерти-аудитори працюватимуть у Львові протягом лютого, за потреби, у березні, адже провести процедуру енергоаудиту потрібно у холодну пору року», - повідомила керівник ресурсного центру ОСББ Галина Когут.

Окрім того, у ресурсному центрі ОСББ вже працюють фінансові та юридичні експерти Міжнародної фінансової корпорації, які надають консультації керівникам об’єднань з поточних питань.

В подальшому експерти допомагатимуть складати бізнес-плани щодо впровадження заходів з енергоефективності в будинках ОСББ, а також працюватимуть із банками для надання пільгових кредитів на ці заходи.

 
Коментарі (0)